X

Saxles nemen?

Heb je altijd al dat ene goede nummer willen spelen op de saxofoon? Of wil je ook zo’n enorme uithaal kunnen maken? Misschien ben je simpelweg altijd fan geweest van Candy Dulfer, Kenny G of Lisa Simpson? Welke motivatie je ook hebt om saxles te nemen: ik geef het je graag en met veel plezier.

 

Wil je weten hoe een lestraject eruit ziet, wat de kosten zijn en wat je kan verwachten?


In 2001 ben ik begonnen met lesgeven en doe dit vooral vanuit mijn lesstudio thuis. Bij uitzondering geef ik ook les-aan-huis. Een lestraject ziet er als volgt uit:

 

Beginners

Dit ben je als je zonder enige ervaring met de saxofoon en/ of kennis van (blad)muziek de basis wilt aanleren. Afhankelijk van de gewenste muziekstijl zijn er verschillende leermethodes en leerboeken die ik je kan aanraden, al blijft de basistechniek dezelfde. Beginnerslessen duren standaard 30 minuten.

 

Les 1 - 10:

Hier besteden we aandacht aan het leren van de meest elementaire technieken van de saxofoon, zoals de blaastechniek en positionering van de vingers. De werking van de saxofoon wordt behandeld. Ook beginnen we meteen met het lezen van bladmuziek, als zijnde ideaal hulpmiddel om op een snelle manier lekker en goed sax te kunnen spelen.

 

Les 11 – 20:

Je beheerst nu ongeveer de elementaire basistechnieken van de saxofoon, waaronder de juiste ademhaling, articulatie en belangrijkste noten en grepen. Nu wordt het nóg leuker. Want afhankelijk van jouw wensen, gaan we ons nog verder verdiepen in verschillende stijlen en technieken.

 

Note: Alles is wel afhankelijk van hoeveel en hoe vaak je oefent. Mijn advies is om minstens 30 minuten per dag te oefenen om zo hoorbare vooruitgang te boeken.

 

Gevorderden

Hier val je onder als je (intensief) 4 á 5 jaar speelt of als je bijvoorbeeld al in het bezit bent van het HaFaBra B-niveau diploma. Je wil bijvoorbeeld leren improviseren of jezelf nog meer gaan verdiepen in een bepaalde techniek of muziekstijl.

 

De lesindeling wordt specifiek afgestemd op jouw ervaring en niveau. Lessen voor gevorderden kunnen tot maximaal 60 minuten duren.

 

Tarieven

Voor beginners en gevorderden:

Les 30 minuten: €17,50 excl. BTW (incl. €21,18)

 

Voor gevorderden:

Les 45 minuten: €26,25 excl. BTW (incl. €31,76)

Les 60 minuten: €35 excl. BTW (incl. €42,35)

 

• BTW geldt voor leerlingen vanaf 21 jaar

• De eerste kennismaking door middel van een vrijblijvende proefles is gratis. Daarna vinden de lessen plaats op basis van een (standaard) lesovereenkomt.

• Op de ‘pagina Links’ kan je o.a. zien waar je goede saxofoons kan huren en waar je bladmuziek kan aanschaffen.